Szuhi Attila
Utoljára frissítve: április 18, 2023
Témakör: Meta
mi ez? Mi Hírek

Meta nyílt forráskódú AI projektet hozott létre, amely animációkká alakítja át a rajzokat. A cég reméli, hogy a fejlesztők a kód és a 180 000 képből álló adathalmaz segítségével új élményeket teremthetnek a gyermekeknek és szüleiknek.

A Facebook utódja, a Meta egy mesterséges intelligencia projektet tett a napokban nyílt forráskódúvá, amellyel bárki életre keltheti a rajzait. A vállalat abban reménykedik, hogy az Animated Rawings (Animált Rajzok) nyílt forráskódú projektjének köszönhetően más fejlesztők képesek lesznek új, gazdagabb élményeket létrehozni.

Az eszköz már most kipróbálható, bárki feltöltheti gyermekei rajzát és azokat életre keltheti pofonegyszerűen. Ha nem szeretnéd a saját gyermeked rajzát használni, akkor van néhány demó grafika, amin ki tudod próbálni az animálást.

Ezután át kell méretezned a animáló-keret méreteit, hogy szorosan illeszkedjen a alkotásodhoz. Az eszköz ad egy tollat és radírt a rajz korrigálásához, mielőtt a csuklók helyét állítanád. A csuklók azok a pontok, ahol a rajz mozog, például a könyök, térdhajlat, stb.

Mindezek után láthatod a rajzod animált változatát. Négy kategóriából választhatsz előre beállított animációk közül: tánc, vicces, ugrás és séta.

Az Animált Rajzok tárgyfelismerő modelleket, testhelyzet becslő modelleket és képfeldolgozáson alapuló szegmentálási módszereket alkalmaz a rajz digitális változatának rögzítésére. Ezután hagyományos számítógépes grafikai technikákat használ a kép deformálásához és animálásához.

A bemutató élesbe állítását követően a felhasználók már több mint 1,6 millió kép használatát engedélyezték a Meta számára képzési célokra. Néhányan céglogókat, anima karaktereket, halakat és plüssállatokat töltöttek fel, annak ellenére, hogy az eszköz kifejezetten csak emberi figurák esetében működik.

Az eszközhöz feltöltött képek sokszínűsége arra utalt, hogy széles körű érdeklődés mutatkozik a részletesebb rajztól az animációig terjedő élmények iránt.

Ez részben arra ösztönözte a Metát, hogy a projektet nyílt forráskódúvá tegye, mintegy 180 000 rajzot tartalmazó adathalmazzal. „A modellek és kódok nyílt forráskódúvá tétele révén a projekt kiindulópontot nyújt a fejlesztőknek a projekt továbbfejlesztéséhez és kiterjesztéséhez, elősegítve az innovációt és az együttműködést a nyílt forráskódú közösségen belül” – írta a Meta egy blogbejegyzésben.

Szerző: Szuhi Attila

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Cikkek a témában

április 18, 2023

Meta nyílt forráskódú AI projektet hozott létre, amely


INGYENES!

TÖLTSD LE A GOOGLE 100 SEO TANÁCSÁT

A Google 100 legfontosabb keresőoptimalizálási tanácsa!

>